Duurzame attributen in De Sims 3

Terug

Voor dit project is er een groot aantal attributen aan De Sims 3 toegevoegd. Deze zijn verdeeld in de rubrieken; water, groen & afval en energie.

Bekijk hier de duurzame attributen! (PDF)

Leerlingen kunnen deze attributen in de game aanschaffen. De prijs die zij betalen is zoveel mogelijk gerelateerd aan de prijs die een dergelijk object in werkelijkheid zou kosten. Dit staat los van de bijdrage aan duurzaamheid die het object levert. Het is goed mogelijk om voor weinig geld een attribuut aan te schaffen dat een enorme vermindering van energieverbruik veroorzaakt (bijvoorbeeld: een warme trui). De keuzes die leerlingen hier in maken, vormen het belangrijkste onderdeel van de beoordeling. Zij geven aan waarom zij voor bepaalde attributen wel en voor andere juist niet kiezen.

De attributen hebben een omgevingswaarde. Dat wil zeggen dat ze een bijdrage leveren aan de waardering die de sim voor zijn omgeving heeft. Omgeving is in het spel een van de acht basisbehoeften van elke sim. (De andere zeven zijn: honger, energie, comfort, plezier, sociaal en blaas). De duurzame attributen zorgen ervoor dat de sim zich prettig voelt. Dat zorgt ervoor dat het algemeen welbevinden van de sim stijgt in de buurt van deze attributen. De duurzame attributen hebben, na aanschaf, geen financiƫle consequenties. De energierekening daalt bijvoorbeeld niet na het plaatsen van een windmolen.